Весели празници, мислете за проекти

Публикувано на

Този четвъртък няма да имаме лекция, понеже не мислим, че ще има особено много желаещи толкова близко до празниците. Ще се видим пак на 3ти януари, четвъртък. Ще имаме цяла зимна ваканция да ви подготвим интересен материал за лекции и да планираме 4то домашно.

Вашата задача по време на празниците е да мислите интензивно за това какъв проект искате да ни покажете на края на сесията. В някой момент на януари ще сложим краен срок за подаване, така че бъдете готови да направите предложение.

Някои идеи за проекти, които съм предложил миналата година: https://2017.fmi.rust-lang.bg/topics/58.

Избраните проекти от студентите в миналогодишния курс: https://2017.fmi.rust-lang.bg/topics/81.

Разбира се, ако просто си изберете нещо, което вече е правено, ще ви предложим промени. Идеалния проект за нас е нещо, което вие искате да направите за да го ползвате, или защото ви е интересно да научите нещо, или просто да го сложите в github, за да се похвалите после :). Ако до крайния срок не може да се спрете на нещо, свържете се с нас и ще ви измислим ние някакъв проект. Или хвърляйте зар. Или направете проект за хвърляне на зар с конфигурируеми random дистрибуции, графичен интерфейс, брой зарове, брой стени на зара... Идеи за проект има навсякъде!

Когато изберете тема, опишете я в discord чата, по възможност в #projects канала. Или ни пратете идеята по мейл, ако се срамувате, но споделянето с колегите може да им даде хитра идея и да избегне дубликати.

Обратно към всички новини